Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś z kremem brokułowym w cieście francuskim

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Brokuła ugotuj w osolonej wodzie, przelej zimną wodą, odcedź i osusz (np. papierowym ręcznikiem). Migdały upraż na suchej patelni na złoty kolor, zmiksuj na gładką pastę z brokułem, oliwą i czosnkiem. Dopraw do smaku.
    2. Ciasto francuskie pokrój na 6 równych kawałków. Na 3 kawałkach ciasta ułóż łososia, a na rybie krem brokułowy. Przykryj całość ciastem i zlep brzegi
    3. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 20 min w temp. 200°C

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy