Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Cake pops cytrynowe

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli wsyp do miski, dodaj miękkie masło, utrzyj mikserem „na piasek”. Mleko, śmietanę i jajko ubij osobno w miseczce, wlej do masy, dokładnie zmiksuj, dodaj skórkę z cytryny, wymieszaj.
  2. Urządzenie do wypieku ciasteczek rozgrzej (zapali się zielona lampka kontrolna), przełóż masę, piecz przez 5-6 minut, wyjmij i wystudź na desce. Ostudzone biszkopciki warto wstawić do lodówki na pół godziny, żeby się zestaliły.
  3. Czekoladę połam na kostki, roztop w kąpieli wodnej, podziel na części i dodaj barwniki spożywcze w różnych kolorach. Biszkopciki obtocz w płynnej czekoladzie, ułóż na papierze do pieczenia, posyp kolorową posypką, wstaw do lodówki na godzinę. Nabij na patyczki do lizaków.

 

Składniki na ok.35 szt

Do dekoracji:

  • 200 g białej czekolady
  • Kolorowa posypka

Rada: możesz przygotować inny kolor czekolady, zanurzać w niej patyczek lub wykałaczkę i namalować wzory na ciasteczkach.

Link do filmu

Przepis polecany przez miesięcznik Moje Smaki Życia

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz