Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krewetki w sosie śmietanowym na brązowym ryżu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 12 minut, aby był al dente).
    2. Na oleju zeszklij drobno posiekaną szalotkę i czosnek, dodaj krewetki, przesmaż. Zalej winem, gotuj kilka minut, aż alkohol odparuje.
    3. Dodaj śmietankę, gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Przypraw do smaku, na koniec dorzuć posiekany koperek. Podawaj na ciepło, z ryżem.

     

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów