Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Krewetki w sosie śmietanowym na brązowym ryżu

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 12 minut, aby był al dente).
  2. Na oleju zeszklij drobno posiekaną szalotkę i czosnek, dodaj krewetki, przesmaż. Zalej winem, gotuj kilka minut, aż alkohol odparuje.
  3. Dodaj śmietankę, gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Przypraw do smaku, na koniec dorzuć posiekany koperek. Podawaj na ciepło, z ryżem.

 

Porcja dla 4 osób

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz