Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Faszerowane pomidory a la musaka

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ponakłuwaj bakłażana widelcem i piecz przez 30 min. Obierz ze skóry.
    2. Rozgrzej oliwę na dużej patelni na średnim ogniu, dodaj cebulę i czosnek i gotuj do miękkości. Dodaj mięso, cynamon, oregano. Kiedy mięso się zarumieni, wlej przecier. Po chwili dodaj posiekany miąższ bakłażana i pomidorów. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 min, aż sos się zagęści.  Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj zioła i odstaw do ostygnięcia.
    3. Sos beszamelowy: roztop masło w rondelku, dodaj mąkę, wymieszaj za pomocą rózgi. Dodaj powoli mleko, cały czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz pokruszonym serem. Napełnij pomidory sosem mięsno-pomidorowym, zostaw miejsce na drugi sos. Dopełnij beszamelem. Piecz, aż pomidory będą miękkie przez 25 min. 

    Porcja dla 4 osób

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów