Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pikantne placuszki z papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórę i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Część papryki i startego sera można zostawić do dekoracji.
    2. W dużej misce lub garnku mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wlewamy 1,5 szklanki wody, wbijamy jajka i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Wsypujemy przyprawy, a następnie dodajemy wszystkie warzywa oraz ser i dokładnie mieszamy.
    3. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką porcje masy (1 placek=ok. 2 łyżki) i smażymy na niewielkim ogniu, z obu stron do zarumienienia.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów