Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gulasz z papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i drobno kroimy. 
    2. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. 
    3. Dodajemy cebulę i czosnek i chwilę podsmażamy. 
    4. Dodajemy przecier oraz mąkę i mieszamy. 
    5. Dodajemy pomidory i doprawiamy do smaku. 
    6. Dodajemy 3/4 litra wody, zagotowujemy. 
    7. Dodajemy bulion. Przykrywamy i gotujemy wszystko ok. 1,5 godz. 
    8. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy ja do gulaszu 15 minut przed końcem gotowania i raz jeszcze doprawiamy.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos