Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Letnia zapiekanka z kiełbasą i papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź go, gdy będzie jeszcze lekko twardy. Kiełbasę pokrój w półplasterki, paprykęw paski, pomidory w kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj.
    2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, po 3 min paprykę, a po kolejnych 2 min kiełbasę, czosnek oraz pomidory i duś dalej 5-7 min. Na koniec dopraw całość tymiankiem, papryką, solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem.
    3. Bulion wymieszaj ze śmietaną, żółtkami oraz serem - całość możesz lekko ubić. Makaron wymieszaj z wystudzoną zawartością patelni oraz przygotowanym sosem. Zapiekankę wstaw na 30 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.

    Porcja dla 4 osób.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń .

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    4 głosy