Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Letnia zapiekanka z kiełbasą i papryką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź go, gdy będzie jeszcze lekko twardy. Kiełbasę pokrój w półplasterki, paprykęw paski, pomidory w kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, po 3 min paprykę, a po kolejnych 2 min kiełbasę, czosnek oraz pomidory i duś dalej 5-7 min. Na koniec dopraw całość tymiankiem, papryką, solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem.
  3. Bulion wymieszaj ze śmietaną, żółtkami oraz serem - całość możesz lekko ubić. Makaron wymieszaj z wystudzoną zawartością patelni oraz przygotowanym sosem. Zapiekankę wstaw na 30 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.

Porcja dla 4 osób.

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń .

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz