Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kurczak z ryżem i zielonym groszkiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na godz. w chłodne miejsce. Cebulę i czosnek posiekaj. Boczek i paprykę pokrój w kostkę, a pomidory w cząstki.
    2. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż kurczaka, odstaw do wystudzenia. Na patelnię wrzuć boczek, cebulę i czosnek. Smaż 2-3 min, dołóż paprykę, a po kolejnych 5 min pomidory. Wsyp ryż, wlej bulion, dodaj kurczaka, przykryj pokrywką i duś 25-30 min na wolnym ogniu.
    3. Na 5 min przed końcem wsyp groszek i dopraw danie do smaku solą oraz pieprzem.
    4. Posyp potrawę natką pietruszki.

    Porcja dla 4 osób

     

    Przepis przygotował Jakub Kuroń.
     

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów