Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Roladki z kurczaka faszerowana białymi warzywami z ziołową panierką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pierś kurczaka przekrój na pół wzdłuż, dzięki temu uzyskasz 4 kawałki mięsa. Każdy kawałek rozklep tłuczkiem przez folię spożywczą, a następnie oprósz solą oraz pieprzem.
    2. Warzywa obierz i pokrój w ok. 12 cm słupki. W rondlu obgotuj warzywa we wrzątku przez ok. 5-7 min. (Wyjątkiem jest por, jego blanszuj tylko przez 1 min). Włoszczyznę wyjmij i ostudź. Na każdy kawałek kurczaka, połóż kilka słupków warzyw, pół łyżeczki masła i dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Mięso zwiń w roladkę w taki sposób, żeby warzywa wystawały z dwóch jej stron.
    3. Roladki panieruj w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z pietruszką i koperkiem. Mięso smaż na złoto na rozgrzanym oleju, a następnie wstaw na 12-15 min do nagrzanego do 160°C piekarnika.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    12 głosów