Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szynka w sosie śmietanowym z pieczarkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę pokrój w plastry o grubości 0,5-1 cm. Rozbij je lekko, przypraw solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na złoto na oleju. Przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię włóż pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę, usmaż do miękkości.
  3. Na patelnię ponownie włóż mięso, zalej śmietaną, duś pod przykrywką na małym ogniu 30 min (w razie konieczności dodaj nieco wody). Przypraw do smaku, podawaj z kaszą gryczaną, posypane natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz