Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szynka w sosie śmietanowym z pieczarkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Szynkę pokrój w plastry o grubości 0,5-1 cm. Rozbij je lekko, przypraw solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na złoto na oleju. Przełóż na talerz.
    2. Na tę samą patelnię włóż pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę, usmaż do miękkości.
    3. Na patelnię ponownie włóż mięso, zalej śmietaną, duś pod przykrywką na małym ogniu 30 min (w razie konieczności dodaj nieco wody). Przypraw do smaku, podawaj z kaszą gryczaną, posypane natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    13 głosów