Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Rolady wołowe

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą, żeby go nie kaleczyć.  Pół cebuli pokrój w piórka – tzn. najpierw pokrój ją w plastry, które podziel następnie palcami na pojedyncze piórka. Pozostałą cebulę pokrój w kostkę.Boczek i ogórki pokrój w słupki. Na każdym plastrze mięsa połóż piórko cebuli, słupek boczku i ogórka. Zawiń brzegi mięsa do środka, a całość zroluj w roladkę i zepnij wykałaczką.
    2. Na patelni rozgrzej olej. Rolady obtocz w mące i obsmaż na oleju na rumiano ze wszystkich stron, dodaj posiekaną cebulę i smaż razem 2-3 minuty. Wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie,ziarna pieprzu i sól. Duś na małym ogniu około 80 minut. Po tym czasie dolej śmietanę, wymieszaj, zagotuj i ponownie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów