Pulpeciki w sosie pomidorowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do mięsa mielonego dodaj jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszaj i zrób małe pulpeciki.
  2. Następnie pulpeciki usmaż na złoty kolor. Do naczynia z pół litrem gorącej wody, włóż kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i paprykę. Dokładnie wymieszaj i wlej bulion do zrumienionych pulpecików.
  3. Dusić na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec duszenia przypraw do smaku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 głosów