Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Żeberka w miodzie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żeberka podziel na kawałki po ok. 150 g, natrzyj przyprawą staropolską i odstaw na pół godziny do lodówki. Cebulę obierz i pokrój w piórka - tzn. najpierw pokrój ją w plastry, które podziel następnie palcami na pojedyncze piórka, a czosnek drobno posiekaj.
    2. Obsmaż żeberka na gorącym oleju do zrumienienia i przełóż do żaroodpornego naczynia. Na tłuszczu po smażeniu żeberek przesmaż lekko cebulę, po czym dodawaj kolejno co chwilę mieszając: czosnek, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, majeranek, zioła prowansalskie. Na końcu wlej rosół z kostki i gotuj całość na małym ogniu ok. 10 min.
    3. Następnie zalej żeberka sosem, tak aby były całkowicie w nim zanurzone. Przykryj naczynie i piecz przez ok. 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 170°C, aż mięso będzie miękkie.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy