Zupa węgierska - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zupa węgierska

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę przesmaż na połowie porcji oleju na rumiano. Podsmażone mięso przypraw solą oraz pieprzem, podlej szklanką bulionu i duś około 1,5 godziny na wolnym ogniu do miękkości. Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.
  2. Na patelni podgrzej pozostały olej i przesmaż cebulę z czosnkiem do zeszklenia, dodaj paprykę, po 5 minutach pomidory oraz przyprawy duś całość około 15 minut. Połącz mięso z bulionem oraz zawartością patelni i zagotuj. Dodaj ziemniaki i gotuj razem około 15 minut. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 głosów