Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łopatka duszona z pieczarkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łopatkę pokrój w plastry, oprósz solą oraz pieprzem i smaż na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety zdejmij z ognia. Cebulę posiekaj.
    2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa przesmaż cebulę, a kiedy się zeszkli dodaj pieczarki i smaż całość ok. 5 min. Po tym czasie dodaj podsmażone kotleciki, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe i podlej całość bulionem. Duś razem ok. 15 min.
    3. Śmietanę zahartuj 3 łyżkami sosu i wlej całość do mięsa z pieczarkami. Potrawę wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Łopatkę podawaj z ryżem i ulubionymi dodatkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    6 głosów