Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa z fasolki szparagowej i cytryny z dorszem, grzanki z chleba z pradawnej pszenicy

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Dorsz z pieca z panierką kokosową

    Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe. Ułóż kawałek papieru do pieczenia na blaszce, połóż na nim rozmrożony filet z dorsza, dodaj łyżkę masła i posyp bułką tartą wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 10 minut.

    Grzanki

    Pokrój pieczywo w grube kromki, ułóż na patelni grillowej i smaż przez kilka minut z każdej strony aż grzanki zrobią się chrupiące i złociste.

    Zupa z fasolki szparagowej

    Dorsza pokrój w niedużą kostkę. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę, fasolkę obierz i przekrój na mniejsze kawałki, zetrzyj marchewkę na tarce o grubych oczkach (świeżą fasolkę można zastąpić mrożoną fasolką Mroźna Kraina). W rondlu rozgrzej masło i wrzuć do niego wszystkie warzywa, przesmażaj razem przez chwilę, a następnie zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw.

    Dodaj pokrojonego w kostkę dorsza, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem i gotuj przez kilka minut do momentu ugotowania ryby. Podawaj z grzankami i kawałkiem dorsza w panierce kokosowej. Ozdób całość listkami mięty.

     

    Składniki dodatkowe – spiżarnia*:

    2 cebule

    3 łyżki masła Mleczna Dolina
    garść bułki tartej Panu

    2 ziemniaki

    Szczypta cynamonu

    1 marchewka

    2 łyżki cukru Słodka Łyżeczka

    Kilka listków mięty

     

    *W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów