Kofta wieprzowa z ziemniakami, kolorową sałatką z pomidorów. A na deser mus z mascarpone - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kofta wieprzowa z ziemniakami, kolorową sałatką z pomidorów. A na deser mus z mascarpone

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Kofta wieprzowa

Mięso mielone przełóż  do miski. Połowę natki pietruszki i kilka listków mięty posiekaj i dodaj do mięsa. Dopraw ostrą papryką, kminem rzymskim, pieprzem ziołowym, chili i  curry. Całość  dokładnie wymieszaj i uformuj małe, płaskie kotleciki. Smaż je na oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Podczas smażenia dodaj gałązkę świeżego rozmarynu i garść pokrojonych w ćwiartki pieczarek.

Sałatka z pomidorków

Pomidorki przekrój na pół i przełóż do miski. Dodaj 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, kilka listków porwanej w dłoniach bazylii i wymieszaj. Kilka łyżek mascarpone nałóż na talerz, dopraw pieprzem i listkami bazylii. Wyłóż przygotowane pomidorki na mascarpone i na koniec skrop całość oliwą.

Ziemniaki

Ziemniaki umyj, pokrój na ćwiartki i wrzuć do wrzątku razem z resztą natki pietruszki, dopraw solą i gotuj do miękkości a następnie odlej i wrzuć na patelnię z łyżką masła i ząbkiem czosnku, przesmażaj przez około trzy minuty.

Mus z serkiem mascarpone

Żółtka z 4 jaj ubijaj przez kilka minut z łyżką cukru. Dodaj kilka łyżek mascarpone i delikatnie wymieszaj.

 

*Składniki dodatkowe - spiżarna:

szczypta ostrej papryki

szczypta kmin rzymski

szczypta pieprzu ziołowego

szczypta chili

szczypta curry

kilka łyżek oliwy Casa de Azeite

sól Culineo

pieprz Culineo

garść pieczarek – 3-4 sztuki

gałązka rozmarynu

kilka listków mięty

4 żółtka jajek Moja Kurka

 

*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów