Steki z jagnięciny z grillowanym serem Halloumi - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Steki z jagnięciny z grillowanym serem Halloumi

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę soku z cytryny i sos Piri Piri. W marynacie umieść mięso, przykryj i odstaw do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na noc.
  2. Na 2 patyki do szaszłyków nadziej na przemian kawałki pomidorków i papryki. Szaszłyki posmaruj oliwą i oprósz solą.
  3. Steki odsącz z marynaty, osusz za pomocą ręcznika papierowego i posmaruj oliwą. Mięso i szaszłyki piecz na grillu po około 5 minut z każdej strony. W międzyczasie połowę cytryny pokrój na półcentymetrowej grubości plastry.
  4. Kawałki sera Halloumi nadziej na 4 patyki do szaszłyków. Nasmaruj je oliwą i piecz na grillu przez 3 minuty z każdej strony. Posmaruj oliwą także plastry cytryny, grilluj je po 1  minucie z każdej strony. Ugrillowane steki podawaj z plastrami cytryny oraz szaszłykami i serem oprószonymi oregano i natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy