Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Stek po portugalsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pokrojony czosnek rozłóż na stekach. Rozgrzej na patelni nieco margaryny i smaż steki z obu stron po 3-5 minut na średnim lub dużym ogniu. Dopraw steki solą i mielonym pieprzem, a następnie zdejmij z patelni.
    2. Skrobię rozprowadź w białym winie i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia, po czym dodaj kostkę mięsną. Gotuj 3-4 minuty, często mieszając.
    3. Do gotowego sosu włóż steki i podgrzej je. W międzyczasie przygotuj jajka sadzone na oliwie.
    4. Steki podaj z plasterkiem szynki, jajkiem sadzonym na każdym z nich oraz pokrojonymi w cienkie plasterki i usmażonymi w głębokim tłuszczu ziemniakami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy