Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Portugalski gulasz z kociołka

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso z kurczaka wymieszaj z sosem chilli z kolendrą i limonką oraz bazylią. Gulasz wieprzowy wymieszaj ze słodkim sosem chilli i oregano. Wołowinę wymieszaj z sosem chilli słodko-ostrym, ziołami prowansalskimi i whisky. Kiełbasę wymieszaj z czosnkowym sosem chilli. Mięsa i kiełbasę odstaw do lodówki na noc.
    2. Na dno dużego (najlepiej żeliwnego) garnka wlej oliwę i wyłóż warstwami przygotowane składniki, każdą warstwę oprószając solą: ziemniaki, wołowinę, cebulę, marchew, ziemniaki, kilka plasterków czosnku, wieprzowinę, cebulę, marchew, ziemniaki, kilka plasterków czosnku, kurczaka, cebulę, marchew, ziemniaki, kilka plasterków czosnku i kiełbasę. Na koniec wyłóż kapustę, oprósz solą i pieprzem i dokładnie przykryj pokrywką. Gulasz piecz na żarze lub na małym ogniu przez 1,5 godz.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów