Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krewetki z czosnkiem i papryczką chilli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Krewetki dopraw solą oraz chilli. Ze startego imbiru wyciśnij sok bezpośrednio na krewetki. Dodaj około 2 łyżek stołowych oliwy z oliwek i nieco soku z cytryny, dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
    2. Na szerokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek. Kiedy się zezłoci, wrzuć odsączone z marynaty krewetki. Smaż na średnim lub dużym ogniu, ciągle mieszając. Wlej whisky, podpal i pozwól, by alkohol się wypalił, potrząsając patelnią. Zdejmij z ognia i skrop sokiem z cytryny.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów