Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorsz zapiekany ze śmietaną

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorsza gotuj w mleko przez około 10 minut. W tym czasie na gorącym oleju usmaż ziemniaki, aż będą jasne i miękkie. Cebulę smaż na oliwie na średnim ogniu, do zeszklenia.
    2. Odcedź dorsza (mleko zachowaj) i dodaj go do cebuli. Zamieszaj, posyp mąką i podlej mlekiem z gotowania.
    3. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż do zgęstnienia. Następnie dodaj ziemniaki oraz śmietanę i starannie wymieszaj.
    4. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, po czym przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
    5. Posyp tartym serem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut, aż powierzchnia się zezłoci.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów