Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wolno pieczona wołowina teriyaki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wołowinę natrzyj solą i pieprzem. Zrumień na łyżce oleju (3-4 minuty z każdej strony), przełóż na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 130°C. Piecz 2,5 godz. Po 60 minutach i ponownie 10-15 min przed końcem pieczenia mięso posmaruj sosem teriyaki połączonym z miodem. Upieczone mięso przykryj i odstaw na 20 min.
    2. Makaron ugotuj i przelej wodą. Następnie wymieszaj z imbirem i dymką, skrop sosem sojowym, resztą oleju i octem. Osobno podaj pokrojone ogórki.

    3 godz.

    6 porcji

    Łatwe

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy