Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Placuszki z krewetek z sosem chilli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Krewetki obierz, usuń ogonki i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie zmiksuj blenderem z pastą curry i imbirem. Masę krewetkową przełóż do miski, dodaj jajko, dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem rybnym, sokiem z połowy limonki i pieprzem. Dodaj groszek, połowę papryczki chilli i dymki. Dobrze wymieszaj.
    2. Czubatą łyżką podziel na porcje. Dłońmi uformuj kulki, spłaszcz je na placuszki i oprósz z obu stron mąką. Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane. Po usmażeniu odkładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
    3. Podawaj z sosem przygotowanym z sosu rybnego, wymieszanego dobrze z cukrem, resztą papryczki chilli oraz dymki i sokiem z połowy limonki.

    25 minut

    4 porcje

    łatwe

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos