Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gulasz z cielęciny w greckim stylu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso posól. W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek oraz cielęcinę i smaż 3 min, żeby lekko zrumienić mięso. Dodaj warzywa i tymianek, smaż jeszcze 3 min.
    2. Następnie wlej 1,5 l wody, dodaj koncentrat i pieprz w ziarnach. Dokładnie wymieszaj. Duś na małym ogniu przez ok. 75 min. W razie potrzeby uzupełnij wodę. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj oliwki.
    3. Podawaj z kleksem śmietany i natką pietruszki oraz świeżym pieczywem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos