Sernik tiramisu - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sernik tiramisu

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Tortownicę o średnicy 23-24 cm wyłóż papierem. Ciastka pokrusz i wymieszaj z masłem. Wyłóż dno formy i schłódź przez 15 minut, po czym oprósz łyżką kakao.
  2. Czekoladę połam, dodaj połowę śmietanki i podgrzej, by roztopić czekoladę. W gorącej kawie rozpuść połowę żelatyny, przestudź. Do czekolady dodaj 150 g serka i kawę. Masę wymieszaj i przelej na ciastka. Schładzaj przez 2 godziny.
  3. Drugą połowę śmietanki ubij. Resztę serka wymieszaj z cukrem pudrem i ubitą śmietanką. Dodaj pozostałą żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki gorącej wody oraz aromat. Wymieszaj i przelej na warstwę czekoladową. Schładzaj 3-4 godziny. Na koniec posyp kakao i migdałami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos