Rotolo agli spinaci - Ślimaki makaronowe - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Rotolo agli spinaci - Ślimaki makaronowe

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory przelej do żaroodpornego naczynia, dodaj szalotki i 2 ząbki czosnku, oregano, sól i cukier. Wstaw na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
  2. Na oleju zeszklij pozostały czosnek, dodaj szpinak, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj. Przestudź.
  3. Płaty makaronu partiami krótko obgotuj przez 3 min w gorącej wodzie i połóż na desce. Na każdym płacie ułóż porcję szpinaku, posyp serem, zroluj i przetnij na trzy części. Gotowe ślimaki włóż do sosu, przykryj folią i zapiekaj 20-25 min.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos