Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ravioli z bobem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cały bób gotuj w nieposolonej wodzie przez 12 minut. Pod koniec gotowania dodaj pół łyżeczki soli. Odcedź, ostudź, a następnie obierz.
    2. Mąkę zagnieć z jajami i oliwą z oliwek, aż powstanie gładkie i sprężyste ciasto. Zawiń je w folię i odstaw do lodówki na 30 minut.
    3. Połowę obranego bobu wymieszaj z ricottą, parmezanem, solą i pieprzem.
    4. Ciasto rozwałkuj na bardzo cienki płat. Na połowie, w równych odstępach, ułóż małe porcje farszu. Powierzchnię wokół farszu przesmaruj wilgotnym pędzelkiem. Złóż ciasto na pół i dociśnij mocno palcami wokół farszu, aby powstały szczelne poduszeczki. Za pomocą specjalnego nożyka lub małej szklanki wytnij pierożki. Gotuj w osolonej wodzie przez kilka minut, w zależności od grubości ciasta.
    5. Resztę ugotowanego bobu (trochę odłóż do dekoracji) zmiksuj ze śmietanką i czosnkiem, przypraw solą oraz pieprzem i podgrzej w rondelku. Podawaj jako sos do ravioli.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów