Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś w pomarańczowym sosie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaka obierz, ugotuj i odstaw do wystudzenia. Ugotuj również podzielonego na kawałki brokuła i groszek. Warzywa odcedź, a po wystudzeniu ugnieć przy pomocy praski do ziemniaków, przypraw solą oraz pieprzem i uformuj w medaliony. Ułóż je na papierze do pieczenia, skrop oliwą i wstaw na 8 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
    2. Łososia przypraw solą i pieprzem, a następnie obsmaż krótko z każdej strony na maśle i przełóż na talerz. Na patelnię przełóż cząstki pomarańczy, dodaj papryczkę przekrojoną na pół i sok z cytryny.
    3. Duś kilka minut pod przykryciem, aż pomarańcza zacznie się rozpadać. Dodaj ponownie łososia i duś jeszcze 2 minuty, nie mieszając w tym czasie.
    4. Łososia podawaj z medalionami warzywnymi.

    4 porcje

    45 minut

    Średnio trudne

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów