Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    Tortilla z kruchą wołowiną

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wołowinę przygotowujemy wg informacji podanej na opakowaniu. Warzywa kroimy w drobne paski grubości zapałki, papryczki Jalapenio w bardzo drobną kostkę, a sałatę lodową w średniej grubości paski.
    2. Kruchą wołowinę Podgrzewamy na patelni i skrapiamy sokiem z limonki. Tortillę podgrzewamy przez chwilę na patelni do uzyskania lekko rumianej barwy i delikatnej chrupkości. Smarujemy cienką warstwą pasty z czerwonej fasoli.
    3.  Następnie umieszczamy na niej wymieszane z warzywami mięso. Całość zawijamy w rulon i tortilla gotowa! Podajemy z kwaśną gęstą śmietaną.

    porcja dla 4 osób

    czas przygotowania ok. 45 min.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów