Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    OSSOBUCO z duszonymi ziemniakami, selerem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Goleń wołową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Obrane i przekrojone ziemniaki smażymy na złoty kolor z każdej strony w głębokiej patelni. 
    2. Wlewamy bulion, w razie potrzeby dodajemy wodę. Gdy ziemniaki są miękkie dodajemy marchew, pietruszkę i seler naciowy. Na końcu dodajemy cebulki. 
    3. Wlewamy wino i redukujemy do połowy, dodajemy tymianek, sól i pieprz. Podajemy całość na talerzu ładnie komponując składniki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów