Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    OSSOBUCO z bigosem z boczniaków i cebuli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Boczniaki kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka. W garnku z olejem smażymy cebulę i dodajemy boczniaki. 
    2. Gdy cebula i boczniaki zmiękną dodajemy pomidory, zmniejszamy gaz i chwilę ze sobą dusimy. Dodajemy sól i pieprz. Ziemniaki grillowe myjemy i kroimy na cienkie plasterki i smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, solimy. Na talerz wykładamy bigos, ossobuco i chipsy.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów