Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    OSSOBUCO z pęczakiem, burakami i sosem chrzanowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pęczak przesmażamy w garnku na oleju, cały czas mieszając dodajemy wodę w małych ilościach aż do momentu, kiedy pęczak będzie miękki. 
    2. Następnie dodajemy wcześniej ugotowane, obrane ze skóry buraki, pokrojone w kostkę. Dodajemy koper i natkę. Do małego garnka wlewamy bulion, śmietanę i chrzan. Zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. 
    3. Podajemy na białym talerzu tworząc kolorową kompozycję.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów