Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Policzki dopraw solą i podsmaż z obydwu stron na połowie oliwy. Odłóż je na talerz. Do garnka wlej resztę oliwy i wsyp czosnek, cebulę i pora. Zmniejsz ogień i smaż przez około 5 minut, aż warzywa zmiękną. Dodaj marchewkę oraz listek laurowy, przykryj pokrywką i duś przez około 10 minut. 
    2. Następnie wlej wino i duś bez przykrycia przez 2-3 minuty. Dodaj sos Tomate Frito oraz policzki wieprzowe. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 45 minut, aż policzki będą miękkie.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    5 głosów