Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. Piekarnik rozgrzewamy do 175˚ C.
  2. Cebulę oraz czosnek podsmażamy na oleju. Kiedy cebula będzie miękka, dodajemy mięso i podsmażamy do przyrumienienia. Doprawiamy do smaku.
  3. Mieszamy ryż z mięsem, cebulką, pietruszką i połową sera.
  4. Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne. Faszerujemy i posypujemy żółtym serem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i na dno wlewamy odrobinę wody. Pieczemy ok. 30 minut.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 głosów