Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Flaczki z kurczaka

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj do niego ćwiartkę kurczaka, marchew oraz seler i gotuj ok. 40 min. W tym czasie pierś pokrój w paseczki, a pietruszkę posiekaj. Warzywa oraz ćwiartkę kurczaka wyjmij i ostudź. Mięso z ćwiartki kurczaka oddziel od kości i pokrój w paseczki.
    2. Miękkie warzywa pokrój w cienkie paski. Do garnka dodaj surowe piersi oraz podgotowane mięso i warzywa. Zupę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i gotuj kolejne 25-30 min.
    3. Na 10 min przed końcem gotowania w rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę z ostrą papryką i dokładnie wymieszaj. Zasmażkę zalej szklanką zupy i dodaj do garnka. Przed podaniem posyp flaczki posiekaną natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    14 głosów