Przepisy - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Wyniki szukania

Znaleziono: 1484 przepisów

  • 2 głosy
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Stek po portugalsku

    Pokrojony czosnek rozłóż na stekach. Rozgrzej na patelni nieco margaryny i smaż steki z obu stron po 3-5 minut na średnim lub dużym ogniu. Dopraw...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Portugalski gulasz z kociołka

    Mięso z kurczaka wymieszaj z sosem chilli z kolendrą i limonką oraz bazylią. Gulasz wieprzowy wymieszaj ze słodkim sosem chilli i oregano. Wołowinę...

  • 1 głos
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Pieczone żeberka z ciecierzycą

    Żeberka dopraw solą. Ocet wymieszaj z przyprawą Culineo, miodem i rozmarynem – powstałą mieszanką nasmaruj mięso i odstaw je na ok. 30 minut....

  • 1 głos
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Ośmiornica z ryżem

    Zamrożoną ośmiornicę włóż do garnka, wlej 1 szklankę wody, dodaj listek laurowy i 1 obraną cebulę. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu, aż...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Krewetki z czosnkiem i papryczką chilli

    Krewetki dopraw solą oraz chilli. Ze startego imbiru wyciśnij sok bezpośrednio na krewetki. Dodaj około 2 łyżek stołowych oliwy z oliwek i nieco soku z...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Kotlety cielęce w sosie musztardowym

    W misce wymieszaj oliwę, ocet, czosnek i tymianek. Mięso umyj, osusz i oprósz solą. Umieść je w misce z marynatą i odstaw na 30 minut. W rondelku...

  • 1 głos
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Kotleciki z dorsza z ryżem i szpinakiem

    Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. W rondlu rozgrzej oliwę i zeszklij na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj szpinak i smaż...

  • 1 głos
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Grillowane sardynki

    Sardynki umyj i osusz. Blachę wyłóż folią aluminiową, nasmaruj ją oliwą i posyp połową garści soli. Ułóż na niej osuszone sardynki,...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Dorsz zapiekany ze śmietaną

    Dorsza gotuj w mleko przez około 10 minut. W tym czasie na gorącym oleju usmaż ziemniaki, aż będą jasne i miękkie. Cebulę smaż na oliwie na średnim ogniu,...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Dorada pieczona z pomidorami

    W bokach każdej ryby zrób po 2 ukośne nacięcia. 1 plasterek szynki pokrój w cienkie paski i umieść je w nacięciach. Pozostałe plasterki...

Wiecej przepisów