-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kofty z kuskusem, migdałami i rodzynkami z sałatą ze śmietaną
Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wszystkie składniki kofty wymieszaj ze sobą i dokładnie wyrób...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polędwiczka wieprzowa a la Wellington
Polędwiczkę wieprzową oczyść z błon i przypraw solą i pieprzem. Pieczarki pokrój na paski, przesmaż 2-3 min na patelni na maśle, do momentu, aż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pikantne placuszki z papryką
Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórę i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w...
-
6 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak duszony w pomidorach z soczewicą curry
Przygotuj kurczaka: Ćwiartki kurczaka dopraw szczodrze solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż na niej kurczaka po 3-4 minuty...
-
6 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pulpeciki meksykańskie z czerwoną fasolą
Przygotuj sos: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim ząbek czosnku. Następnie dodaj pomidory i duś całość ok. 30 min. Na koniec dopraw bazylią...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cassoulet z kaczki
Z kaczki wytnij piersi i udka. Natrzyj je dokładnie solą, pieprzem, czosnkiem i otartym tymiankiem. Odstaw w chłodne miejsce. Fasolę gotuj przez 1...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka śledziowa
Filet mocz w wodzie przez ok. 1 godz. Następnie odsącz i pokrój na małe kawałki. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz z frytkami z selera
Mięso gulaszowe z boczkiem podsmaż na połowie oleju, do uzyskania rumianego koloru, przez 5-7 minut. Dopraw delikatnie solą i pieprzem, dodaj liść laurowy....
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone Żeberka
Czosnek obierz, posiekaj i włóż do miski. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, pół łyżeczki soli, przyprawę staropolską,...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Parówki po kanadyjsku
Parówki obierz z folii, ponacinaj je wzdłuż na głębokość ok. 1 centymetra, jednak nie docinaj do samych końców (pozostaw po...