Bułki

Bułka z pradawnej odmiany pszenicy,
70 g

Bułka z pradawnej odmiany pszenicy

Bułka poranna,
65 g

Bułka poranna

Bułka poznańska,
75 g

Bułka poznańska
Bułka z pradawnej odmiany pszenicy

Bułka z pradawnej odmiany pszenicy, 70 g

Jakość połączona z tradycją i troską o zdrowe odżywianie. To pomysł na nową linię wypieków z pradawnej odmiany pszenicy 2ab. Wypieki 2ab ze względu na zawartość karotenoidów wyróżniają się żółtą barwą i naturalnym, charakterystycznym smakiem. Atuty i cechy szczególne: niski FODMAP, naturalny skład (bez konserwantów), wyjątkowy smak, wytwarzane z mąki z pradawnej pszenicy 2ab, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka oraz Instytutu Żywności i Żywienia, certyfikat „Doceń polskie” (tytuł Top Produkt – smak, stosunek jakości do ceny, wygląd). Produkt jest źródłem selenu oraz cynku.

Instytut Matki i Dziecka Instytut Żywności i Żywienia Cynk Selen
zamknij
zamknij
Bułka poranna

Bułka poranna, 65 g

Pieczywo o delikatnym miękiszu i złocistej, chrupiącej skórce. Bułka pszenna z dodatkiem mąki żytniej i płatków ziemniaczanych, które wpływają na wydłużenie okresu świeżości. Wyróżnia się swoim wyglądem – owalna, z szerokim podłużnym nacięciem. Doskonała do kanapek, grzanek oraz jako dodatek do zup i sałatek. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.

zamknij
zamknij
Bułka poznańska

Bułka poznańska, 75 g

Bułka w stylu rustykalnym, delikatnie oprószona mąką. Pieczywo o jasnym, delikatnym miękiszu i chrupiącej skórce, delikatne w smaku. Doskonała propozycja śniadaniowa. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.

zamknij
zamknij

Bułka orkiszowa,
80 g

Bułka orkiszowa

Bułka codzienna,
100 g

Bułka codzienna

Bułka grahamka,
70 g

Bułka grahamka
Bułka orkiszowa

Bułka orkiszowa, 80 g

Wyborna bułka pszenna z mąką orkiszową (57%) oraz z miksem ziaren (dyni, siemienia lnianego, słonecznika). Lekko porowaty miękisz idealnie komponuje się z chrupiącą skórką. Produkt z podłużnym nacięciem na powierzchni. Idealny produkt do kanapek.

zamknij
zamknij
Bułka codzienna

Bułka codzienna, 100 g

Ta klasyczna pszenna bułka to idealna baza dla pożywnych kanapek zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami. Jej skórka jest chrupiąca, a miękisz aromatyczny i wilgotny, co nadaje bułce cech pieczywa, które znamy z dzieciństwa. Pieczywo pszenne z dodatkiem zakwasów (pszennego i żytniego) co sprawia, że miękisz bułki jest wilgotny i aromatyczny, a produkt jest świeży przez długi czas. Wypiek w piecu o kamiennym podłożu dodatkowo w naturalny sposób przedłuża świeżość pieczywa. Ciasto, z którego powstaje produkt, jest poddawane uprzednio wydłużonemu procesowi dojrzewania, co nadaje mu niepowtarzalny aromat, unikalną strukturę oraz wyjątkową lekkość. Charakterystyczne pęknięcie produktu jest naturalnym wynikiem łączenia dwóch kęsów ciasta, z których powstaje bułka.

zamknij
zamknij
Bułka grahamka

Bułka grahamka, 70 g

Tradycyjna bułka z mąką graham (45%). Podłużny kształt ułatwia przygotowanie pożywnych kanapek o każdej porze dnia.

zamknij
zamknij

Bułka prima,
85 g

Bułka prima

Bułka poranna fitness,
80 g

Bułka poranna fitness

Ciabatta,
80 g

Ciabatta
Bułka prima

Bułka prima, 85 g

Bułka Prima jest doskonałą bazą do smacznych kanapek. Wypiekana w piecu kamiennym, charakteryzuje się nieregularnym, rustykalnym kształtem. Bułka powstaje na zakwasie żytnim, prowadzonym trójfazową metodą fermentacji, który nadaje jej unikalny smak. Dodatkowym atutem jest dodatek płatków ziemniaczanych oraz przecieru jabłkowego, które wpływają na zachowanie świeżości.

zamknij
zamknij
Bułka poranna fitness

Bułka poranna fitness, 80 g

Pszenno-żytnia bułka fitness jest produktem smacznym, aromatycznym, z chrupiącą skórką. Zawiera ziarna siemienia lnianego, soi i słonecznika. Receptura i proces technologiczny zostały opracowane tak, aby produkt zachowywał jak najdłużej świeżość i walory smakowe. Bułka poranna fitness jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu. Korzystne działanie wystepuje w przypadku spożycia 1 bułki (1 porcji) dziennie. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny styl życia są bardzo ważne dla zachowania dobrego samopoczucia i zdrowia.

zamknij
zamknij
Ciabatta

Ciabatta, 80 g

Ciabatta powstaje z luźnego ciasta, co sprawia, że jej miękisz charakteryzuje się dużą porowatością, a skórka jest miękka i elastyczna. Wypiek w piecu o podłożu kamiennym sprawia, że możemy cieszyć się świeżością produktu przez długi czas. Ciabatta to nie tylko idealna baza dla tradycyjnych kanapek, ale również wyśmienity starter, który doskonale komponuje się z oliwą z oliwek, serami i świeżymi ziołami. Tak dobrane dodatki gwarantują początek wspaniałej kulinarnej podróży po śródziemnomorskich smakach.

zamknij
zamknij

Bułka z żółtym serem,
70 g

Bułka z serem żółtym

Bułka vita,
70 g

Bułka vita

Bułka 4 pory roku,
80 g

Bułka 4 pory roku
Bułka z serem żółtym

Bułka z żółtym serem, 70 g

Popularna okrągła bułka pszenna produkowana na bazie tradycyjnego rozczynu. Jest puszysta w środku, posypana żółtym serem – stanowi doskonały sposób na gotową przekąskę.

zamknij
zamknij
Bułka vita

Bułka vita, 70 g

Pszenna bułka posypana ziarnami słonecznika i sezamu. Zawiera siemię lniane, słonecznik, łamane ziarna żyta, pszenicy i soi. Technologia wypieku gwarantuje chrupiącą skórkę, a dzięki dodatkom słodów jęczmiennego i pszennego ma aromatyczny miękisz. Kształt produktu został wybrany przez grupę respondentów, którzy zdecydowali, że taka forma będzie najwygodniejsza do przygotowywania kanapek. Stanowi źródło witaminy D, kwasu foliowego, magnezu i żelaza.

Claimy
zamknij
zamknij
Bułka 4 pory roku

Bułka 4 pory roku, 80 g

Bułka pszenna z dodatkiem mąki żytniej. Walory smakowe zyskuje dzięki oryginalnej recepturze zawierającej suszoną marchew, paprykę i szczypiorek oraz siemię lniane, nasiona słonecznika i pestki dyni.

zamknij
zamknij