Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa fasolowa na żeberkach

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki oraz marchew obierz i pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. Fasolę wypłucz, a następnie zagotuj w bulionie lub wodzie i odstaw na minimum 2 godziny. Podzielone na porcje żeberka włóż do zimnego bulionu z fasolą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy i gotuj razem około 40 minut. W tym czasie, na patelni rozgrzej olej i przesmaż na nim cebulę z czosnkiem do zeszklenia. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i smaż całość około 10 minut.
    2. Kiedy mięso i fasola będą już miękkie dodaj do nich zawartość patelni oraz warzywa i gotuj całość około 30 minut.
    3. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i serwuj posypaną natką pietruszki.  
       
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos