Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karkówka z grilla w marynacie piwnej

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kotlet zbijamy pięścią (nie używamy tłuczka, bo mięso będzie za suche). Z miodu, oleju, piwa, musztardy i pozostałych przypraw (pieprzu, soli, majeranku, papryki i czosnku) robimy zalewę. Mięso powinno poleżeć w niej co najmniej 2 godziny.
    2. Po wyjęciu z zalewy układamy je na dobrze rozgrzanym grillu i pieczemy w zależności od grubości i upodobań od 5 do 8 minut na stronę. Dzięki dodaniu miodu karkówka nabierze pięknego, złotego koloru.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos