Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sandacz z kurkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety oprósz solą i obsmaż z obu stron na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego, układając je skórą do góry.Kurki przesmaż na oleju razem porem i cebulą.
    2. Następnie zalej śmietaną i duś 5 minut na małym ogniu. Gotowe kurki ułóż na rybie, posyp wiórkami masła i wstaw na 6 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
    3. Koperek zmiksuj z mlekiem i jajkami. Dodaj mąkę i sól, wymieszaj. Ciasto kładź małą łyżeczką na wrzącą osoloną wodę. Kluski gotuj na małym ogniu przez 2 minuty 
od momentu wypłynięcia. Rybę podawaj z kluskami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów