Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wątróbka z gruszkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wątróbkę oczyść z ewentualnych błon i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Gruszki pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj. Kawałki wątróbki obtocz w mące.
    2. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej 1 łyżkę klarowanego masła. Kawałki wątróbki kładź delikatnie na patelni, zmniejsz ogień i smaż po minucie z każdej strony
    3. Wątróbkę zdejmij z patelni i połóż na papierowym ręczniku. Posyp solą. Na tej samej patelni rozpuść resztę masła, dodaj gruszki i smaż je przez minutę, co jakiś czas mieszając. W trakcie dodaj pieprz, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, posiekaną pietruszkę, tymianek i majeranek.
    4. Wątróbki przełóż na talerz, ułóż na nich smażone gruszki. Podawaj gorące.

    Czas : 25 min

    Ilość :  4 porcje

    Przygotowanie : Łatwe

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów