Polędwiczka z rydzami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Polędwiczka z rydzami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rydze krótko obgotuj w posolonej wodzie, po czym odcedź. Podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś przez chwilę, a następnie wlej 0,75 szklanki wody i dodaj wszystkie przyprawy. Gotuj około 5 min.
  2. Mięso opłucz i wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Dopraw je solą oraz pieprzem i obsmaż z każdej strony na oleju. Przełóż do brytfanki, posyp bułką zmiksowaną z masłem oraz natką pietruszki i wstaw na 8-9 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
  3. Upieczone mięso odstaw na chwilę, by odpoczęło, po czym pokrój w plasterki. Podawaj z rydzami i sałatką z pęczaku.

Czas : 25 min

Ilość : 4 porcje

Przygotowanie : Łatwe

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów