Chrupiąca flądra z sosem tatarskim - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Chrupiąca flądra z sosem tatarskim

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z flądry wytnij fileciki. Mąkę wymieszaj z solą, pieprzem i papryką. Obtocz w niej kawałki ryby i smaż je w głębokim tłuszczu po 2-3 min, aż flądra będzie chrupiąca. Pokrojone ziemniaki również usmaż na chrupko w głębokim tłuszczu.
  2. Grzyby, ogórki i cebulę wymieszaj z majonezem, jogurtem i musztardą. Sos dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Rybę i ziemniaki podawaj z sosem tatarskim.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy