Szynka z sarny z kapustą i kaszą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szynka z sarny z kapustą i kaszą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę z sarny przygotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
  2. Kapustę podsmaż na maśle razem z cebulą, aż będą miękkie. Dodaj wino i duś, aż prawie całe odparuje. Następnie dodaj konfiturę. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i miodem.
  3. Dynię obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj czosnek, miód, skrop sokiem z cytryny i olejem. Piecz do miękkości 30 minut w temperaturze 180°C.
  4. Kaszę ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na patelni podsmaż cebulę z rozmarynem. Dodaj kaszę i dynię, chwilę smaż razem. Dopraw solą i pieprzem. Sarninę podawaj z sosem, kapustą i kaszą z dynią.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy