Sum duszony - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sum duszony

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę podziel na 150-gramowe porcje, posól i obsmaż z obu stron na 50 g masła. Cebule zeszklij na 50 g masła. Dodaj mąkę. Wlej wino, dodaj cukier i gotuj, aż odparuje 90% płynu. Następnie wlej bulion, dodaj estragon i gotuj, aż połowa odparuje. Sos przecedź przez sito. Do sosu włóż obsmażoną rybę. Gotuj na małym ogniu przez 7 minut.
  2. W oddzielnym rondelku rozpuść 20 g masła i podsmaż na nim kapary. Rybę podawaj z sosem i uprażonymi kaparami, z dodatkiem puree ziemniaczanego i szpinaku duszonego na maśle z odrobiną czosnku.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos