Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gnocchi w kremie grzybowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na suchej patelni zrumień pieczarki. Przełóż je do garnka, a na patelni rozpuść masło. Podsmaż na nim cebulę i czosnek, po czym przełóż je również do garnka. Garnek ustaw na małym ogniu i duś jego zawartość przez około 10 minut, w razie potrzeby dodając trochę wina. Po 10 minutach dodaj mąkę, sól, pieprz i tymianek. Wlej resztę wina, bulion oraz mleko i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
    2. W międzyczasie podgrzej gnocchi według wskazówek podanych na opakowaniu.

           3. Zupę zmiksuj na gładki krem. Podawaj z gnocchi, udekorowaną koperkiem i tartym Parmezanem.

    4-6 porcji

    40 minut

    Łatwe

    Kolejny dzień spędzony w kuchni i kolejny raz brak pomysłu na danie, które w końcu przerwałoby rutynę? Jeśli i Ty bardzo dobrze znasz ten scenariusz, na pewno aktywnie poszukujesz niebanalnych przepisów na "coś" pysznego. Jednym z nich bez wątpienia jest przepis na fenomenalne kluseczki gnocchi w kremie grzybowym! Brzmi smacznie i intrygująco? Sposób przygotowania zaskoczy Cię swoją szybkością i prostotą!

    W pierwszej kolejności zarumień pieczarki pokrojone na cienkie plasterki – zrób to na suchej patelni. Lekko zarumienione pieczarki przełóż do garnka i rozpuść masło na patelni. Podsmaż na nim czosnek i cebulkę – tak przygotowane warzywa przełóż do garnka z pieczarkami i wymieszaj. Całość podgrzewaj na małym ogniu przez około 10 minut. Możesz dodać odrobinę wina. Mieszaj od czasu do czasu, aby potrawa się nie przypaliła. Następnie dodaj pieprz, sól, tymianek oraz mąkę, dolej pozostałe wino, mleko i bulion warzywny (lub drobiowy, w zależności od preferencji). Ponownie gotuj całość przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

    Kolejnym krokiem jest podgrzanie kluseczek gnocchi zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu. Kiedy kluseczki będą gotowe, odstaw je, zmiksuj zawartość garnka na gładki krem i nałóż na głębokie talerze. Teraz jeszcze tylko posyp krem grzybowy kluseczkami, tartym serem i świeżym koperkiem. Smacznego!

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos