Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Penne all'arrabbiata z białymi kiełbaskami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na dużej nieprzywierającej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Dodaj kiełbaski i smaż je na średnim ogniu przez ok. 8 minut, aż będą złotobrązowe. Od czasu do czasu potrząśnij patelnią. Po usmażeniu odłóż je na bok i pokrój na kawałki.
    2. Na tę samą patelnię wlej 2 łyżki oliwy, dodaj cebulę oraz czosnek i smaż do miękkości. Dodaj Speck i paprykę, smaż 5 minut. Następnie dodaj pomidory z puszki, koncentrat, cukier, krem z octu balsamicznego i sól. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 15 minut, aż sos lekko zgęstnieje.
    3. W międzyczasie zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oliwy. Wrzuć do niej makaron i gotuj al dente, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem. Dodaj kiełbaski, posyp listkami bazylii, udekoruj wiórkami sera. Podawaj z sałatą.

    4 porcje

    40 minut

    Średnio trudne

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos