Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron casarecce ze szpinakiem i owocami morza

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Z mieszanki morskiej wyjmij kawałki surimi i odłóż je na bok. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Dodaj cebulę, czosnek i seler. Smaż 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
    2. W międzyczasie makaron wrzuć do wrzątku z dodatkiem soli i pozostałej oliwy. Gotuj 10 minut, aż będzie al dente. Odcedź.
    3. Do podsmażonych warzyw dodaj cukinię. Patelnię przykryj pokrywką i duś 5 minut. Następnie dodaj owoce morza i passatę. Dopraw solą oraz pieprzem i smaż na średnim ogniu przez 5 minut. Na koniec dodaj pomidorki i szpinak. Smaż jeszcze 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
    4. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem. Udekoruj odłożonym wcześniej surimi oraz szczypiorkiem. Podawaj od razu.

    6 porcji

    30 minut

    Średnio trudne  

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy